logo gorjani1

Javni poziv za prijavu kandidata za popisivače za Popis poljoprivrede 2020.

Tekst Javnog poziva za prijavu kandidata za popisivače za Popis poljoprivrede 2020. možete pročitati ovdje.

Osnovne informacije o prijava i Popisu poljoprivrede:

-        Ukupno za Osječko-baranjsku županiju bit će potrebno 120 popisivača.

-        Rezultati odabira kandidata za popisivače bit će objavljeni do sredine kolovoza 2020. na web stranici Državnog zavoda za statistiku: www.popispoljoprivrede.hr

Nakon izbora i imenovanja popisivača organizirat će se obavezna poduka na kojoj će biti upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa poljoprivrede.

Za izabrane popisivače naše županije poduka će biti  u Osijeku, Trg L. Mirskog 1, u više termina od 24.08.2020. do 12.09.2020.

-        Popis poljoprivrede  provodit će se od 14. rujna do 14. listopada 2020.  gdje će se  prikupljati podaci od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (samo na uzorku OPG-a koji je izabran u Državnom zavodu za statistiku).

Popisivanje će  provoditi popisivači osobnim intervjuom unosom podataka u laptop (koji će zadužiti na obuci) prema adresama OPG iz uzorka (ne kod svih OPG).

Od popisivača se zahtjeva u tom razdoblju puni dnevni angažman (uključujući subote i nedjelje), te je nužan preduvjet da popisivač u tom razdoblju nema drugih poslovnih/školskih obaveza.

 

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na internetskim stranicama Popisa (http://www.popispoljoprivrede.hr/) popuniti prijavu za popisivača i stručni test znanja o poljoprivredi.