Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates
logo

Pretraga portala

Načelnik Ivan Lović o programu Zaželi: "Užitak je dobiti povratne informacije zadovoljnih štićenika"

Napisao/la 

Program Zaželi Općine Gorjani provodi se 15 mjeseci, a tim povodom porazgovarali smo s načelnikom Ivanom Lovićem koji nam je otkrio kako je zadovoljan projektom, kakve su šanse za njegov nastavak te kako izgleda jedan dan rada na projektu.

Kako ste zadovoljni s prvih 15 mjeseci provođenja projekta?
- Projekt je svakako ispunio naša očekivanja: zapošljavanje 35 žena u ranjivoj dobnoj skupini na razdoblje od dvije godine samo po sebi nije mala stvar, a kad znamo da su k tome dobile mogućnost brinuti o starijim i nemoćnim osobama s područja općine, cilj je još plemenitiji. Zaposlene žene svakodnevno ulaze u domove njihovih korisnika, ali ne samo što im pomažu nego se i druže s njima, razgovaraju, skrate im vrijeme i daju im do znanja da nisu sami i zaboravljeni. Povratne informacije su sjajne, korisnice kažu da su im žene olakšale umirovljeničke dane.

Kako izgleda jedan dan rada na Programu Zaželi Općine Gorjani?
- Kolegica Andrea Mejdanac kao koordinatorica projekta najviše je u kontaktu sa svim zaposlenicama i korisnicima. Svakog jutra provode se sastanci u Gorjanima i Tomašancima na kojima žene kažu što će od poslova raditi i koje će štićenike obići. Napravi se raspored i onda žene odlaze na teren. Andrea potom sve analizira, vodi njihove dnevnike rada, priprema izvještaje i slično.

Zašto je užitak raditi na ovom projektu, postoji li nešto što vam teško pada?
- Užitak je kad se dobiju povratne informacije od zadovoljnih štićenika. Sretni su što im žene dolaze, pomažu im, a prije svega što imaju s kim porazgovarati. Naravno da ima i problema koji se dogode, ali uvijek ih riješimo u hodu tako da ne bismo ništa isticali.

Koja su vaša očekivanja u nastavku provedbe projekta?
- Nadam se da će se projekt nastaviti, barem smo imali takva obećanja od ministra na početku kad se potpisivao ugovor. Rečeno je kako će se nastojati produžiti ugovor nakon isteka prve dvije godine, kako u našoj općini, tako i u ostalima.

Preporučujemo

mandat banner

regan banner