logo gorjani1

Održana završna konferencija projekta Aktivna mreža osoba starije životne dobi

“Iako smo na početku bili sumnjičavi i nismo bili sigurni trebamo li prijavljivati ovakav projekt, odmah se pokazalo da ima mnogo zainteresiranih starijih osoba, a njihove pozitivne povratne informacije to su i dokazale. Stoga više nećemo dvojiti, jer su naši umirovljenici zbilja proaktivni i željni ovakvih aktivnosti, pa se nadamo da će uskoro doći i druga faza u kojoj ćemo moći biti aktivni u zajednici“, rekao je na početku načelnik Općine Gorjani, Ivan Lović, ujedno hvaleći ideje projektnog tima, čak i one najkompliciranije, u kojima su korisnici posebno uživali. 

Naime, uz voditeljicu projekta, Željku Florijančić, rezultate projektnih aktivnosti su pred mnogobrojnom publikom predstavili Ivana, Dario i Mislav - svatko iz svog područja djelovanja. Tako su otkrili da je kroz projekt naposljetku prošlo 102 korisnika, a uz 6 volontera, na aktivnostima je sudjelovala i stručna psihologinja. Prijevoz kombi vozilom je predstavljen kao jedan od najvećih benefita ovog projekta, jer su svakog tjedna održane najmanje 3 vožnje, a prijevozom kod liječnika se posebno pomoglo teško bolesnim korisnicima, koji su imali učestalije terapije.

Pokraj brojnih kreativnih i sportskih aktivnosti, svi su se uvjerili da ljubav ide kroz stomak, a zanimljivo je i kako su sve svoje uratke korisnici mogli odnijeti kući kako bi ukrasili svoje domove ili ih poklonili najdražima. Tu su bile i brojne društvene igre - kod muških je najpopularnije bilo kartanje, a kod žena bingo, u kojemu je gotovo uvijek pobijedila baka Kata. 

“Svemu što je lijepo, brzo dođe kraj. Tako sam i ja od 22 godine u mirovini, tijekom ove dvije godine živjela najljepše dane”, rekla je na kraju korisnica Ljilja, koja je prigodnim riječima zaokružila cijelu konferenciju, a potom je uslijedio i domjenak na kojemu su se svi još jednom prisjetili lijepih trenutaka provedenim na projektu Aktivna mreža osoba starije životne dobi u Općini Gorjani.