logo gorjani1

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ UMIROVLJENICIMA I HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA POVODOM BLAGDANA BOŽIĆA

Općinski načelnik Općine Gorjani dana 16. studenoga 2023. godine, temeljem Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći povodom blagdana Božića donijeo je Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića.

Jednokratna novčana pomoć povodom blagdana Božića iznosi 30,00 eura i isplaćuje se u gotovini, a pravo na nju ostvaruju osobe s prebivalištem na području Općine Gorjani, kako slijedi:

  • umirovljenici koji imaju mirovinu do 331,81 eura (korisnici starosnih, prijevremenih starosnih, obiteljskih imovina te korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora, te korisnici nacionalne naknade za starije)
  • hrvatski branitelji iz Domovinskog rata čija primanja ne prelaze iznos od 331,81 eura.

Umirovljenici su uz Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom blagdana Božića obvezni priložiti dokaz o visini mirovinskog primanja, tj. odrezak od mirovine, izvod iz banke, potvrda o visini mirovinskih primanja i sl. – ne stariji od 3 mjeseca od dana podnošenja Zahtjeva i presliku osobne iskaznice podnositelja Zahtjeva.

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata uz Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom blagdana Božića obvezni su priložiti kopiju osobne iskaznice te presliku Rješenja o naknadi za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji nisu korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata uz Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom blagdana Božića obvezni su priložiti kopiju osobne iskaznice, presliku potvrde o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata izdanu od ministarstva nadležnog za obranu, odnosno ministarstva nadležnog za unutarnje poslove i dokaz o visini dohodaka i primitaka za podnositelja zahtjeva za prethodnu godinu.

Popunjen i potpisan Zahtjev sa obveznom dokumentacijom dostavlja se na adresu Općina Gorjani, Kula 1, 31 422 Gorjani ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava može se preuzeti u nastavku ove objave ili u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gorjani, Kula 1, 31 422 Gorjani.

U slučaju dodatnih pitanja, stojimo na raspolaganju na tel: 031/853-421 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zahtjevi se podnose se u razdoblju od 20. studenog do 8. prosinca 2023. godine, svaki radni dan u vremenu od 8,00 do 12,00 sati.

Odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom blagdana Božića

Zahtjev za isplatu JNP - umirovljenici

Zahtjev za isplatu JNP - hrvatski branitelji